Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Duco organiseert gratis themadag BENG

Anno 2018 evolueert onze nieuwbouwmarkt stilaan naar het uiteindelijke Bijna Energie Neutrale-doel (BENG) in 2020. Dankzij aandacht voor compactheid, doorgedreven isolatie en nauwgezette luchtdichtheid mogen de laatste hordes dan wel genomen zijn. Op het gebied van gezondheid en comfort wordt het dan weer steeds belangrijker om de juiste maatregelen te nemen. Geen gemakkelijke opdracht en net daarom zet Duco aan de vooravond van de BENG-eisen de puntjes op de i tijdens zijn gratis themadag op 13 juni.

BENG: continu evolueren en innoveren

“Voldoen aan de BENG-eisen kunnen we alleen door continu te evolueren en te innoveren”, stelt Hendrik Dejonghe, marketingmanager bij Duco.“De gevolgen zijn dan ook niet te overzien, want wie niet op de kar springt, holt meedogenloos achter de feiten aan. En laat dat nu net zijn wat we als vooruitstrevende ventilatiepartij willen vermijden. Met Duco’s gratis themadag die jaar geënt is op de BENG-thematiek willen we de bouwkolom graag de weg van de toekomst wijzen.”

Onderwerpen

Maar wat houdt BENG nu precies in? Welke regels en normen zijn van toepassing? Hoe krijg je de bewoner mee in het hele verhaal? En op welke manier kan slimme ventilatie hier een significante rol in spelen? Het is slechts een greep uit de vele onderwerpen die Duco op 13 juni aan bod zal laten komen.

Gastsprekers

“Ook dit jaar hebben we een weloverwogen keuze van gastsprekers gemaakt”, vervolgt Dejonghe. “Met Jérôme Eijsackers – directeur van adviesbureau Peutz – en Prof. dr. ir. Anke van Hal – hoogleraar Sustainable Building aan de Nyenrode Business Universiteit belooft het een leerrijke sessie te worden.”

Locatie

Duco’s themadag zal plaatsvinden in de voormalige Rotterdamse koffie-, thee- en tabaksfabriek (Van Nelle Fabriek) die als ‘icoon van het Nederlandse modernisme’ wordt beschouwd en daarenboven in 2014 aan de UNESCO Werelderfgoedlijst werd toegevoegd. Een bezoek na het programma is mogelijk en wordt ten zeerste aanbevolen.

Deelname aan het evenement is gratis, maar inschrijven is verplicht. Op de website van Duco – www.duco.eu/seminar – vindt u alle nodige info.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.