Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Duitse aannemer licht onderaannemers op

Tientallen onderaannemers in Noord- en Oost-Nederland zijn opgelicht door het Duitse aannemersbedrijf RCE Bau. Het totale schadebedrag wordt geraamd op 2 miljoen euro. Dat heeft de politie IJsselland maandag laten weten.

De recherche is een strafrechtelijk onderzoek begonnen naar de praktijken van de Duitse aannemer. Die heeft onderaannemers bij bouwprojecten niet betaald, terwijl het werk wel is geleverd. Volgens de onderaannemers worden ze bedreigd door de bazen van RCE Bau. Alleen al in Twente zeggen 45 onderaannemers opgelicht te zijn.

Ook particulieren de dupe
De eerste aangiften kwamen binnen vanuit Groningen waar de Blauwe Stad wordt gebouwd. Particuliere opdrachtgevers zeggen dat ze een groot deel van de aanneemsom aan RCE betaald hebben, maar hun huis werd nooit afgebouwd. RCE zou volgens deze gezinnen gedreigd hebben een ,,mannetje langs te sturen” om het restant van de aanneemsom te innen. De particuliere opdrachtgevers hebben aangifte gedaan bij de politie die de kwestie uiteindelijk naar het Bovenregionaal Rechercheteam Noord- en Oost-Nederland heeft doorgespeeld.

De grootaandeelhouder van RCE Bau, Egbert Gübler, wordt verder beschuldigd van beroving van een fabrikant van systeemplafonds. Volgens deze toeleverancier hebben Gübler en handlangers de gehele inventaris uit de bedrijfshal gestolen. Grondverzetbedrijf Van der Vlier uit Beerta heeft nog 5000 euro tegoed van RCE Bau. Volgens het bedrijf is de totale schade van 2 miljoen nog maar het topje van de ijsberg. Hij krijgt talloze meldingen van gedupeerden binnen.

“Honderden bedrijven en particuliere opdrachtgevers zijn gedupeerd. Deze oplichtingspraktijken duren al jaren. Justitie en politie krijgen de vingers er niet achter, want de Duitse aannemer heeft een web van bv’s en holdings opgezet. De aandeelhouders blijven steeds buiten schot.”

Bron: ANP

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

3 reacties op “Duitse aannemer licht onderaannemers op

  • h

    aanpakken??? wij hebben nog wat te vorderen.

  • r

    Bovenstaande aannemer is gewoon weer opnieuw begonnen in Emlicheim! Nu heet het bedrijf Antiko1 Bauplanungsburo en richt zich weer op de Nederlandse markt.
    Eerst RCE BAU verkopen voor € 1,00 op een parkeerplaats, deze “schade”moeten Egbert Gubler en Roelie Gubler Meppelink vast inhalen.
    De bekende vos?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.