Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Duivesteijn krijgt Maaskantprijs

Wethouder Adri Duivesteijn van Almere heeft uit handen van burgemeester Ivo Opstelten van Rotterdam de Maaskantpriijs ontvangen. In maart werd bekend dat de Almeerse wethouder de prijs zou krijgen. De Maaskantprijs is een een oeuvreprijs die om de twee jaar wordt uitgereikt aan personen die “een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de culturele beleving van architectuur of landschapsinrichting door hierover te publiceren, te doceren of andere stimulerende en sturende werkzaamheden uit te voeren”.

Consistent
Adri Duivesteijn, die zich in Almere onder meer hard gemaakt heeft voor het zelf bouwen van een huis via “particulier opdrachtgeverschap’ ontvangt de prijs omdat hij, volgens de jury, jarenlang zeer consistent en consequent heeft bijgedragen aan het ontwikkelen van ideeën over architectuur, die aanzetten tot discussie en maatschappelijke bewustwording”

Boek
Naast een oorkonde ontvangt Adri Duivesteijn een geldbedrag van € 25.000 en eenzelfde bedrag voor een communicatieve uiting. Duivesteijn heeft de € 25.000 voor communicatieve uitingen gebruikt voor de ontwikkeling van een publicatie. Ed Taverne heeft, op Adri’s verzoek, het boek ‘Bij de gratie van het conflict. Wonen, organiseren en besturen in het tijdperk van de stuifzandsamenleving’ geschreven, dat is vormgegeven door Joost Swarte.

Maaskantpriijs
De prijs is genoemd naar de architect H.A. (Huig) Maaskant (1907-1977), ontwerper van onder andere het Groothandelsgebouw (tegenwoordig ‘Groot Handelsgebouw’) naast Rotterdam Centraal (1949-53), de Euromast (1958-60), het Hiltonhotel (1960-64) en het scholencomplex Technikon (1968-71) bij het Hofplein.

Eerdere winnaars zijn onder meer Carel Weeber, ontwerper van soms omstreden bouwwerken zoals de Peperklip in Rotterdam en de Zwarte Madonna in Den Haag, landschapsarchitect Dirk Sijmons , Riek Bakker, Rem Koolhaas en de schrijver van voornoemd boek architect/hoogleraar Ed Taverne met het Kunsthistorisch Instituut van de Universiteit Groningen.

Bron: Almere.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.