Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Thema ‘impact’ tijdens DGBW

De zesde editie van de Dutch Green Building Week (DGBW) staat in het teken van het thema ‘impact’. Bij alle evenementen en activiteiten tijdens de week (26 t/m 30 september) wordt ingegaan op wat de werkelijke toegevoegde waarde is van duurzaamheid.

Annemarie van Doorn, directeur van de Dutch Green Building Council (DGBC): ‘Het thema past bij de ontwikkeling die we met het verduurzamen van de gebouwde omgeving doormaken. We moeten als branche laten zien wat we waard zijn.’ Van Doorn doelt ook op de klimaatdoelstellingen die eind 2015 in Parijs zijn vastgesteld en de rol die de bouw- en vastgoedbranche kan spelen bij het behalen van die doelstellingen. ‘Het is geen nieuws dat de gebouwde omgeving voor meer dan een derde verantwoordelijk is voor de CO2-uitstoot. We hebben dus een enorme maatschappelijke plicht én kans om een impactvolle bijdrage te leveren aan een betere wereld. Dat moeten we laten zien.’

Bestaande gebouwenvoorraad verduurzamen

Volgens Annemarie van Doorn is het de grootste opgave om de bestaande gebouwenvoorraad te verduurzamen. Kantoren, woningen, logistieke centra en ook scholen vragen om een grondige verduurzamingsslag. Duurzaam leiderschap kan helpen om hierin grote stappen te maken. ‘Vorig jaar hebben al meer dan dertig leiders onze ambitieverklaring ondertekend waarmee zij hebben aangegeven zich persoonlijk sterk te maken voor verduurzaming. Ook hebben we de Green Leader Award gelanceerd waarin leiderschap en lef worden beloond. Tijdens de DGBW borduren we hierop voort.’

Thema-magazine

De Dutch Green Building Council is host van het DGBW-congres, een kinderprogramma en het gala in en rond de Jaarbeurs in Utrecht. Sponsoren en andere deelnemers aan de week organiseren eveneens activiteiten. Dit kunnen bijvoorbeeld workshops, bijeenkomsten, seminars of rondleidingen zijn. Op www.dgbw.nl is meer informatie te vinden over het programma van DGBW en de mogelijkheden om deel te nemen, een activiteit te organiseren of sponsor te worden.

Voorafgaand aan de Dutch Green Building Week verschijnt een speciaal thema-magazine: IMPACT. Hierin wordt het onderwerp ‘impact’ vanuit verschillende invalshoeken belicht. Ook leveren de sponsoren van de DGBW een bijdrage aan deze special. Op die manier laten deze partijen zien op welke manier zij impact willen en kunnen leveren aan het verduurzamen van de gebouwde omgeving.

Mondiale klimaatverandering

De Dutch Green Building Week wordt voor het zesde achtervolgende jaar georganiseerd. De week is in het leven geroepen om alle initiatieven op het gebied van duurzaamheid in relatie tot de gebouwde omgeving in de spotlights te zetten. De Dutch Green Building Week vindt plaats op hetzelfde moment als de World Green Building Week. Gezamenlijk worden de krachten gebundeld en staan de uitdagingen om de mondiale klimaatverandering aan te pakken centraal.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.