Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Duurzaam bedrijvenpark Tonsel krijgt vorm

De eerste bouwactiviteiten worden zichtbaar op Bedrijvenpark Tonsel in Harderwijk. Enkele bedrijven zijn al gestart met nieuwbouw en anderen zullen snel volgen op het nieuwe 15 hectare grote bedrijvenpark.

Naast de autohandel zijn ook andere grootschalige detailhandel en lichte bedrijvigheid toegestaan. Met het nieuwe bedrijvenpark versterkt Harderwijk zijn regionale betekenis.

‘Schone’ activiteiten
Het bedrijvenpark, vernoemd naar de vroegere buurtschap Tonsel in dit gebied, krijgt een ‘schoon’ karakter: er komen geen milieubelastende activiteiten. De omliggende karakteristieke elementen zoals de woningen aan de Weisteeg en de waardevolle houtwallen blijven behouden en worden versterkt.

Modern en duurzaam
Het bedrijvenpark Tonsel krijgt een moderne, strakke uitstraling. Volgens het beeldkwaliteitsplan zullen naast glas, staal en beton ook natuurlijke materialen zoals hout en steen het aanzien bepalen. Verder is bij de ontwikkeling van het bedrijvenpark rekening gehouden met duurzaamheidelementen zoals zuinig ruimtegebruik, clustering van bedrijven, een goede ontsluiting en waterinfiltratie. De gemeente toetst elk bouwplan aan het Nationaal pakket duurzaam bouwen en de Energieprestatienorm.

Bron: Harderwijk.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.