Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Duurzaam bouwen in magazine

In januari 2009 komt eenmalig een magazine uit, met de titel 2020 Het Groene Bouwen, dat de huidige staat en de toekomst van duurzaam bouwen in Nederland belicht. Daartoe worden de thema’s duurzaam wonen, werken, leren, recreëren en verzorgen vanuit een menselijke invalshoek behandeld.

Gerenommeerd
Het magazine bevat onder meer een rondetafelgesprek met medewerking van de gerenommeerde en uitgesproken architecten Thomas Rau en Renz Pijnenborgh, het Atelier Rijksbouwmeester, de BAM, Wereldhave NV en woningcorporatie Woonbron.

Daarnaast aandacht voor TNT dat de ambitie heeft het eerste post- en expressbedrijf ter wereld te worden dat CO2-emissievrij opereert. Bovendien bevat het blad een interview met de nieuwe minister voor Wonen, Eberhard van der Laan.

Verleden, heden en toekomst
Van elke thema (duurzaam wonen, werken, leren, recreëren en verzorgen) worden verleden, heden en toekomst geschetst. Tevens worden de problematiek en oplossingen belicht

Het magazine 2020 Het Groene Bouwen wordt in januari 2009 in een oplage van 20.000 exemplaren verspreid en is nu al te bestellen op www.hetgroenebouwen.nl. De digitale versie is vanaf 15 januari ook op dit webadres beschikbaar.

Bouwbeurs 2009
Bovendien reist op dit moment een houten kubus, de zogenaamde DuboBox, door het land. Deze box van eenvoudig hout – die sterk contrasteert met de gebouwde omgeving – vraagt nog eens extra aandacht voor het belang van duurzaamheid. De box wordt op verschillende plekken gefotografeerd en eindigt zijn rondreis op de Bouwbeurs in Utrecht

Lees meer:
– Het Groene Bouwen
– Dossier Duurzaam Bouwen op Bouwwereld.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.