Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Duurzaam en energiezuinig renoveren

Archidat heeft in samenwerking met 21 producenten en leveranciers een handboek met renovatiedetails ontwikkeld. Deze BouwdetailWijzer Duurzaam en Energiezuinig Renoveren bevat meer dan 140 unieke bouw- en referentiedetails van hoogwaardige bouw- en renovatieproducten.

Het renoveren van bestaande woningen krijgt steeds meer aandacht. Een goed ontwerp en voorbereiding zijn van essentieel belang voor het eindresultaat. Als handig hulpmiddel voor de renovatie van deze woningen geeft Archidat een speciaal handboek uit: de BouwdetailWijzer Duurzaam en Energiezuinig Renoveren. Dit handboek bevat meer dan 140 unieke bouw- en referentiedetails van 21 producenten en leveranciers van hoogwaardige bouw- en renovatieproducten.

De details zijn ontwikkeld door Archidat in samenwerking met de betreffende toeleveranciers en gaan in op alle belangrijke Nederlandse bouwperiodes, te weten: vooroorlogs, vroeg-naoorlogs, woningnood en energiecrisis. De 140 bouwdetails die in het handboek zijn opgenomen voldoen stuk voor stuk aan de actuele inzichten op het gebied van duurzaam en energiezuinig renoveren. Speciale aandacht hierbij gaat uit naar hoogwaardige isolatie van de buitenschil, koudebrugonderbrekingen en luchtdichte aansluitingen. Het handboek richt zich op iedere wooncorporatie, architect, ingenieur, adviseur en aannemer.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

4 reacties op “Duurzaam en energiezuinig renoveren

 • pkuperus

  Jammer dat het boek zo exteem duur is.

 • Jaap v.d. Bosch

  @ F.A.M van der Linden
  Helaas, pindakaas, maar de bouwrai van afgelopen week is voorbij, en daar kon je hem zo gratis verkrijgen.
  Het is op zich naar mijn idee wel een goed naar diverse jaartallen gegroepeerd boek, die zoals het artikel aan geeft veel aan energiebesparing doet, en wat daar mee samen hangt.
  Echter andere bouwzaken, zoals de basis van bouwbesluit, arbo voorzieningen, enz., die met die details te maken hebben, daar zet ik na het boek te hebben door genomen nog wel de nodige vraag tekens bij diverse details, hier kun je naar mijn idee niet zomaar blind varen op die gegeven details, dit los gezien van eventuele project gebonden aanpassingen, die je veelal altijd per project moet bezien.
  Ik had voor die vraagprijs een geintergreerd detailboek hierover mezelf voorgesteld, die de laatste ontwikkelingen in het bouwgebeuren zou hebben mee genomen, en dat mis ik.

 • Petra

  Het boek is te bestellen bij http://www.archidat.nl en kost 199,- euro.

 • F.A.M. van der Linden

  Hoe kom je aan dat boek en wat kost dat.
  Mvr Groeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.