Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Duurzaamste schoolgebouw in Nederland

De Haagse Hogeschool bouwt op de campus van de TU Delft een compleet nieuw en uiterst duurzaam onderwijsgebouw, dat met ingang van studiejaar 2009 plaats biedt aan 1600 techniekstudenten. Op 17 januari gaat aan de Rotterdamseweg de eerste paal de grond in. De Delftse vestiging van De Haagse Hogeschool huisvest vanaf september volgend jaar zeven technische opleidingen van de voormalige Technische Hogeschool Rijswijk.

Met de TU Delft zijn inmiddels afspraken gemaakt over intensieve samenwerking die de doorstroming en de uitwisseling tussen de hogeschool en de universiteit vereenvoudigen en de kwaliteit positief beïnvloeden. De Rijswijkse vestiging sluit na het huidige schooljaar definitief de poorten.

Regionale rol
De Delftse vestiging van De Haagse Hogeschool biedt vanaf september 2009 onderdak aan de studierichtingen Bedrijfswiskunde, Technische Informatica, Technische Natuurkunde, Werktuigbouwkunde, Technische Bedrijfskunde, Elektrotechniek en Installatietechniek.

Daarmee verhuist het overgrote deel van het studieprogramma vanuit Rijswijk naar Delft, evenals het merendeel van de huidige 1200 leerlingen. Met de nieuwbouw wordt nadrukkelijk ingezet op verdere groei van de De Haagse Hogeschool, die op het terrein van technisch hoger beroepsonderwijs als kenniscentrum een toonaangevende regionale rol wil blijven vervullen.

Zelfvoorzienend
De nieuwbouw aan de Rotterdamseweg wordt het duurzaamste onderwijsgebouw van Nederland, meldt Aad Oudt, directeur van het Projectbureau Nieuwbouw Delft van De Haagse Hogeschool. Door middel van onder andere warmte-/koudeopslag en zonnecollectoren voorzien we straks gedeeltelijk in onze eigen energie. Bovendien is nu al rekening gehouden met toekomstige installatie van een brandstofcel die het gebouw qua energie volledig zelfvoorzienend maakt. De ontwerpers van het gebouw (Royal Haskoning te Amsterdam) hebben er daarnaast voor gekozen uitsluitend materialen te gebruiken die tegen de laagst mogelijke energiebelasting worden geproduceerd. De aannemer is BVR Bouw Roosendaal.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.