Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Duurzame trekkershut op de Dutch Design Week

Op zaterdag 20 oktober wordt de duurzame trekkershut, de Trek-in, gepresenteerd op de Dutch Design Week in Eindhoven. De Trek-in is gedurende de hele Dutch Design Week (20-28 oktober) tussen 11.00 en 16.00 uur te bezichtigen op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e).

Tent als inspiratie

In de recreatiesector is de vraag naar duurzaamheid de afgelopen jaren toegenomen. De Trek-in komt tegemoet aan deze vraag en is een milieuvriendelijke en moderne variant op de huidige Trekkershutten van de Stichting Trekkershutten Nederland (STN). Het plan voor de ontwikkeling van de Trek-in is geïnitieerd door Stichting Natuurkampeerterreinen (SNK) in samenwerking met STN, in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Het ontwerp van de hut is afkomstig van studenten van de TU/e, die er de WoodChallenge 2011 mee hebben gewonnen. Het ontwerp van de Trek-in refereert aan een tent. De functies zijn in nissen aan twee zijden van de centrale leefruimte geplaatst.

Sloopmaterialen

De bouwer van de Trek-in, 2Life-Art, maakt gebruik van producten die moederbedrijf A van Liempd Sloopbedrijven wint uit sloopprojecten. Het hergebruik van sloopmaterialen sluit goed aan bij de duurzame gedachte van de Trek-in. Zo is niet alleen het hout afkomstig uit sloopprojecten, maar bijvoorbeeld ook het isolatiemateriaal, sanitair en de keuken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.