Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Duurzame woonwijk in boerderijstijl

In het project ZuiderHoeven in Hoofddorp worden ruim 100 duurzame woningen gerealiseerd. Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM is gestart met de verkoop van 56 woningen. Binnen het plan worden in totaal 103 woningen gerealiseerd die voldoen aan een hoger dan gemiddeld ambitieniveau op onder meer energiezuinigheid en milieuwaarde.

Agrarische ensembles

Het Hoofddorpse plan betreft een landelijk en dorps woongebied met alle voorzieningen in de directe nabijheid. Het ontwerp in boerderijstijl is van Jos van Eldonk van architectenbureau Common Affairs en is geïnspireerd op het verhaal van de polder en de rijke geschiedenis van de boerderijen en agrarische ensembles in Haarlemmermeer. Samen met Soeters Van Eldonk architecten en Loos van Vliet (stedenbouw) is een planvisie gemaakt waarbij traditionele hoven, in overeenstemming met de cultuurhistorie in de Haarlemmermeer, de basis vormen voor de verkaveling en het architectonisch ontwerp.

Woningaanbod

ZuiderHoeven is onderdeel van het project Zuidrand in Hoofddorp en ligt ten oosten van het Haarlemmermeerlyceum, tussen de Molenaarslaan en de IJweg. Het actuele woningaanbod betreft 36 extra ruime rij- en hoekwoningen van zes meter breed en 20 karakteristieke twee-onder-een-kapwoningen op een ruime kavel van circa 260 tot 350 m2. De huizen zijn gelegen rondom twee sfeervolle groene hofjes.

De prijzen van de woningen zijn vanaf € 387.000 tot € 530.000 v.o.n. De rij- en hoekwoningen hebben twee eigen parkeerplaatsen op een privé binnenhof. De twee-onder-een-kapwoningen beschikken over twee parkeerplaatsen op eigen erf. De huizen zijn compleet afgewerkt met keukeninrichting, luxe tegelwerk en sanitair. Kopers hebben de mogelijkheid hun woning geheel woonklaar af te laten leveren door middel van een vtwoneninrichtingspakket. Daarnaast hebben zij de mogelijkheid voor individuele woonwensen, zoals een uitbouw of een dakkapel en er zijn diverse indelingsvarianten voor de woonlagen mogelijk. De bouw van de woningen is in handen van BAM Wonen Amsterdam.

Duurzaamheidsambitie gemeente Haarlemmermeer

Het plan beantwoordt aan de duurzaamheidsambitie van de gemeente Haarlemmermeer. In ZuiderHoeven koop je een energiezuinige woning met een energieprestatie (EPC) van < 0,25. Iedere woning beschikt standaard over een innovatief verwarmingssysteem. Een warmtepompinstallatie in combinatie met zonnepanelen verzorgt de vloerverwarming en het warm tapwater. De woningen worden daarom niet op gas aangesloten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.