Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Ede bouwt bijna 2000 nieuwe woningen

De gemeente Ede gaat in de wijk Kernhem de komende jaren bijna 2000 woningen bouwen. “Nieuwbouw in Ede is hard nodig. Veel mensen wachten op een betaalbare huur- of koopwoning”, aldus het college van B en W.

“In de tweede fase van Kernhem komen 570 woningen in de betaalbare prijsklasse (verkoopprijs tot EUR 170.000). Ongeveer de helft daarvan wordt te huur aangeboden. Nu de gemeente en de ontwikkelaars zekerheid hebben over de procedure, gaan we voortvarend verder met de plannen. Dit jaar komen de eerste woningen in de verkoop”, aldus verantwoordelijk wethouder Simon van de Pol.

Warmtelevering
De woningen die al in Kernhem staan, worden verwarmd met behulp van een tijdelijke warmtecentrale die aan het Hogewoud staat. Deze tijdelijke centrale voldoet aan alle veiligheidseisen en mag van de Raad van State blijven staan in afwachting van de bouw van een definitieve centrale.

Het bestemmingsplan biedt ruimte om een nieuwe warmtecentrale dicht op de school en het schoolplein te bouwen. De Raad van State stelt dat de gemeente het gasreduceerstation in een aparte ruimte op 15 meter van het schoolplein moet zetten en daarop dit onderdeel van het bestemmingsplan moet aanpassen. Dit betekent een precieze aanduiding van de plek van het gasreduceerstation binnen de al gereserveerde locatie. De definitieve warmtecentrale kan dan op dezelfde plek gebouwd worden.

NUON bereidt, in overleg met de gemeente Ede, de bouw van een definitieve centrale voor. Intussen worden ook alternatieven voor de warmtelevering in Kernhem onderzocht op haalbaarheid.

Bouwtijd
De bouwtijd van 1.920 woningen is ongeveer acht jaar. Een aantal keer per jaar gaat een deel van woningen in de verkoop. De eerste inschrijvingen starten waarschijnlijk in de tweede helft van 2009.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.