Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Eerste ‘Dag van de Isolatie’

Op zaterdag 5 november vindt de eerste ‘Dag van de Isolatie’ plaats. Op deze dag isoleren specialistische bedrijven in heel Nederland meer dan honderd huizen en bieden op die manier huiseigenaren de mogelijkheid om met eigen ogen te zien wat dat in de praktijk betekent.

Campagne vanuit de overheid

Het isoleren van een woning is relatief eenvoudig, verdient zichzelf snel terug en levert meer wooncomfort op. Toch gebeurt dit nog relatief weinig. In Nederland zijn 4 miljoen woningen onvoldoende geïsoleerd. In oktober start de overheid een drie jaar durende campagne waarmee ze de twijfelaars/uitstellers over de streep trekken.

Bij de woningen die op 5 november geïsoleerd worden en op andere informatiepunten in het land kan informatie ingewonnen worden over het isoleren van de woning. Op de website www.dagvandeisolatie.nl is vanaf begin oktober alle informatie over deze dag en de activiteiten te vinden.

Subsidie voor isolatie

Het is ook financieel extra aantrekkelijk om juist nu te gaan isoleren. Naast het feit dat de energierekening daalt en de waarde van de woning toeneemt doordat deze een beter energielabel krijgt, is er sinds 15 september 60 miljoen euro aan overheidssubsidie beschikbaar. Daarvoor dienen twee isolerende maatregelen te worden uitgevoerd. De  subsidie kan oplopen tot gemiddeld meer dan  20 procent.

Samen met Milieu Centraal werkt de Vereniging Erkende Na Isolatiebedrijven Nederland (VENIN) op dit moment ook aan de realisatie van een ‘groene gids’ waarin alle gekwalificeerde isolatiebedrijven worden opgenomen. Daardoor krijgt de woningeigenaar zicht op welke betrouwbare isolatiebedrijven er zijn en hoeft hij zich geen zorgen te maken over de kwaliteit en de garantie van het werk.

Gratis isolatie

Branchevereniging VENIN stelt in totaal drie gratis isolatiemaatregelen beschikbaar aan eigenaren die hun huis op 5 november laten isoleren. Om daarvoor in aanmerking te komen kunnen ze zich aanmelden bij één van de bij de VENIN aangesloten bedrijven.

Foto: Een isolatieplaat voor het (na-)isoleren van plafonds in parkeergarages en kelderboxen – Kingspan Insulation 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.