Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Eerste paal Lloydtoren Rotterdam geslagen

Afgelopen vrijdag heeft de Rotterdamse wethouder Hamit Karakus de eerste paal geslagen voor de Lloydtoren in de Maasstad. De zeventig meter hoge toren wordt de blikvanger van het Lloydkwartier, dat momenteel wordt ontwikkeld tot nieuwe woonwijk. De toren is ontworpen door De Zwarte Hond.

De toren bestaat uit honderd appartementen en 600 meter aan commerciële ruimte op de begane grond. Nagenoeg alle woningen beschikken over een ruim balkon en zijn voorzien van drie slaapkamers. Onder het gebouw bevindt zich een parkeergarage.

Baken voor de pier
Het gebouw komt te staan op het uiterste puntje van de Lloydpier, waarop ook het Scheepvaart- en Transportcollege gebouwd is. Door zijn ligging en uitstraling wordt de toren een baken voor de pier. De eerste woningen zullen volgend jaar worden opgeleverd.

De Lloydpier, gelegen ten westen van de Euromast, vormt een combinatie van herontwikkelde gebouwen en nieuwbouw. Onder leiding van Rijnboutt Van der Vossen Rijnboutt werken verschillende architectenbureaus aan de plannen.

bron: Van der Looy Projektmanagement

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.