Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Eerste zoekmachine speciaal voor de bouw


Een grote groep kennisinstituten en kennisleveranciers heeft onlangs de eerste gratis zoekmachine speciaal voor de bouw gelanceerd. Op www.wizer.nl kunnen bouwprofessionals voor het eerst zoeken naar bouwinformatie in meerdere kennisbanken tegelijk. Met slechts één inlognaam en één wachtwoord.

Op Wizer kunnen bezoekers terecht die documentatie zoeken. Wizer omvat bijvoorbeeld bouwbesluiten, wetten en regelingen, en gemeentelijke bouwverordeningen. Maar ook VROM-, NIBRA- en CUR-publicaties, SBR-Referentiedetails en NEN-normbladen. Specifieke bouwinformatie dus, die niet zomaar via Google te vinden is.

Zoeken
‘Deze zoekmachine heeft een unieke infrastructuur en navigatie, die dwars door de databanken van de aangesloten kennisleveranciers antwoorden kan vinden’, legt Herbert Zwanen, projectmanager van Wizer uit. Bouwprofessionals kunnen hierdoor voor het eerst zoeken in meerdere kennisbanken tegelijk.

Mogelijkheden
Via myWizer maakt de gebruiker één keer een account aan, waarna hij dagelijks verschillende bronnen tegelijk op agenda en onderwerp kan openen en inzien. Bezoekers kunnen daarnaast deelnemen aan de Wizer Community – bijvoorbeeld aan Wiki’s van de Dutch Green Building Council en SBR – of zich aanmelden bij bouw-gerelateerde LinkedIn discussiegroepen, bijvoorbeeld de Bouwen met Staal LinkedIn groep. Het zoekportaal biedt bovendien een actueel overzicht van alle events die de aangesloten kennisleveranciers op hun agenda hebben staan.

Op dit moment vindt Wizer bouwkennis van de volgende kennisleveranciers: Arbouw, Bouwen met Staal, BRIS, Cement&BetonCentrum, CUR Bouw & Infra, DGBC, IBR, ISSO, PSIBouw, RRBouw, SBR, SEV, STABU en Vernieuwing Bouw.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.