Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Energie en onderhoud kost Metzo veel geld

Het Metzo College in Doetinchem wil € 240.000 dat voor personeel was bedoeld, gaan inzetten voor energiekosten en onderhoud van zijn gebouw.Het lesgebouw vertoont sinds de ingebruikname in 2006 vele mankementen. Het gebouw kost vooral meer aan energie dan gehoopt, omdat de school ’s zomers extra moet worden gekoeld. Anders wordt het in sommige lokalen te warm om les te geven. Volgens directeur Hans Baan gaat ook veel geld zitten in het onderhoud van de glazen gevels van de school. “Veel ramen, dus veel kitwerk”, aldus Baan.

Het Metzo College werd eerder uitgeroepen tot ‘Mooiste school van Nederland’, maar is door alle materiële problemen een zorgenkindje. De directie heeft de medezeggenschapsraad uitleg gegeven over zijn plan om € 240.000 uit het personeelsbudget over te hevelen naar de post ‘materieel’. Volgens Baan zijn in dat onderhoud ‘kritische vragen’ gesteld, maar is er geen blokkade opgeworpen.

Het gebouw van het Metzo College is ontworpen door architectenbureau Van Egeraat. Dit internationaal bekende bureau heeft na een faillissement een doorstart gemaakt. Het bestuur van het Metzo College poogt alsnog extra gemaakte kosten op het architectenbureau te verhalen.

Bron: De Gelderlander

Zie ook:
Metzo College Doetinchem opgeleverd
Geblunder bij bouw Metzo college
Metzo College wint Scholenbouwprijs 2006
Metzo: beraad nu architect failliet is

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.