Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Energiearchitecten aan de slag

Er start een nieuw project voor de verduurzaming van bedrijfsgebouwen in Midden-Brabant. Negen werkzoekenden krijgen een kans op een nieuwe baan als energiearchitect. De nieuwe architecten zijn ervaren krachten die eerst in de bouw werkten. Afgelopen vrijdag vond in het stadskantoor in Tilburg de startbijeenkomst plaats van het project, geïnitieerd door Stichting MOED.

Energiezuiniger gebouwen

Maatschappelijk vastgoed en gebouwen op bedrijventerreinen kunnen véél energiezuiniger. De Midden-Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij voor Energie en Duurzaamheid (MOED) bundelt de krachten van ondernemers, onderwijs en overheid om hiermee concreet aan het werk te gaan.

Crisis in de bouw

Het gaat hier om een nieuw beroep. Dit beroep biedt een goede kans voor mensen die door de crisis in de bouw hun baan verloren hebben, maar wel over een schat aan ervaring beschikken. Daarom start MOED een pilot waarin negen enthousiaste werkzoekenden een opleiding en een leer-/werkplek krijgen aangeboden. MOED werkt hierbij nauw samen met de gemeente Tilburg, het UWV, en de bedrijven Hoppenbrouwers, Van Wijlen, Sun-burst, FD Architecten en Evert Vrins Energie Advies.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.