Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Energiebesparingsverkenner voor woningen

Met de Energiebesparingsverkenner voor woningen wil Bouwend Nederland de energieprestatie van het oude woningvoorraad op hedendaags niveau krijgen. Bouwend Nederland-voorzitter Elco Brinkman kreeg de verkenner op de Bouwbeurs Zuid-Nederland overhandigd van Hans van Eck van SenterNovem, centrum voor duurzaamheid en innovatie.

Bouwend Nederland ziet zich de komende jaren geplaatst voor een enorme opgave om de oudere bestaande bouw energetisch te renoveren. Het wordt een grote uitdaging de woonconsument te overtuigen van het nut en de noodzaak van het verbeteren van de woning, aldus Brinkman.

Verkenner
SenterNovem ontwikkelde de verkenner in samenspraak met professionals in de gebouwde omgeving zoals installateurs, adviseurs, aannemers en woningcorporaties. Ook consumenten en andere huiseigenaren kunnen online de verkenner raadplegen.

Wie op de website www.energiebesparingsverkenner.nl een aantal vragen invult, krijgt een lijst met energiebesparende maatregelen die voor de eigen situatie van toepassing zijn. Met daarbij een indicatie van de besparing die dit oplevert.

Marketing
Brinkman hield tijdens de opening van de beurs een pleidooi voor meer marketing van de bouw. “We kunnen van alles maar dat moeten we ook laten zien”. Hij benadrukte dat in het kader van het programma “Meer met Minder” er zeer veel werk voor de bouw aankomt. Het gaat daarbij om de energieprestatie van het oude woningvoorraad op hedendaags niveau te krijgen. Dat bespaart enorm veel energie en beperkt de woonlasten.”

De fors gegroeide Bouwbeurs Zuid-Nederland is volgens Brinkman een bewijs dat de bouw leeft en dat partijen meer naar buiten willen treden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.