Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Energielabel A++ voor De Haagse Hogeschool


De Haagse Hogeschool heeft voor de vestiging Delft het energielabel A++ ontvangen voor de uitzonderlijk energiezuinige status van het gebouw. De hogeschool is de eerste onderwijsinstelling met een energielabel in deze categorie.

Aan het integrale ontwerp van het schoolgebouw ligt een zeer hoog ambitieniveau ten grondslag. De toepassing van de diverse energiebesparende technieken zorgt voor een energiebesparing van 67% en een reductie van de CO2-uitstoot van 65%. Er is een gecombineerde EPC gerealiseerd van 0,59 – een derde van de norm. De GreenCalc+-score is 256 voor het gebouw en 324 voor de bedrijfsvoering.

Brandstofcel
Door middel van onder andere warmte-/koudeopslag en zonnecollectoren voorziet de school gedeeltelijk in de eigen energie. Bovendien is nu al rekening gehouden met toekomstige installatie van een brandstofcel die het gebouw qua energie volledig zelfvoorzienend maakt.

De ontwerpers van het gebouw (Royal Haskoning te Amsterdam) hebben er daarnaast voor gekozen uitsluitend materialen te gebruiken die tegen de laagst mogelijke energiebelasting worden geproduceerd.

Video
Bekijk een video over de Haagse hogeschool in Delft. Dubbelklik op de video om te starten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.