Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Energielabels in woningwaarderingstelsel


Energielabels tellen naar verwachting vanaf 1 juli 2011 mee in het woningwaarderingsstelsel (WWS). Deze maatregel stimuleert woningcorporaties energiebesparende maatregelen te nemen. Deze leveren extra punten op die de corporaties mogen doorberekenen in de huurprijs. Huurders hebben het voordeel dat hun energierekening daalt, zodat per saldo hun woonlasten lager worden.

Tot nu toe mogen corporaties energiebesparende maatregelen niet doorberekenen in de huurprijs, tenzij bewoners daarmee akkoord gaan. In het vervolg worden in het WWS de energielabels van wonigen gewaardeerd, in plaats van verwarming en isolatievoorzienigen. Woningen met een goed label scoren meer punten, woningen met lagere labels krijgen minder of geen punten.

Uitstel
Aedes en de Woonbond hebben zich in de afgelopen jaren sterk gemaakt voor het wetsvoorstel. De Tweede Kamer stemde deze week in met het wetsvoorstel. De behandeling van het voorstel had te kampen met een jaar uitstel door de val van het vorige kabinet en de formatie van het huidige kabinet Rutte. Tot 2010 moeten ruim 2 miljoen woningen, waaronder veel corporatiewoningen, energetisch worden verbeterd.

(Bron: Aedes)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.