Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Energiemodule als op- of aanbouw

Nathan heeft op de Provada een fullsize prototype van de Energiemodule laten zien: een compacte aanbouw waarin alle installatiecomponenten voor duurzame verwarming en bereiding van warm tapwater op efficiente wijze samengebracht tot een product.

De prefab energiemodule wordt ‘plug-and-play’ gebouwd, tegen de voor- of achtergevel of in het dak van een woning geplaatst en aangesloten op het afgiftesysteem van de woning. Bij de dakvariant wordt de complete unit op de bovenverdieping geplaatst, waarbij het bovenste gedeelte zich op het dak bevindt.

Prestatiegarantie

De leverancier biedt bij de module een prestatiegarantie en een langlopend exploitatiecontract. De alpha innotec lucht/water warmtepomp Split of brine/water warmtepomp WZS zet de energie uit de buitenlucht of uit de aardbodem om in warmte voor de vloer- of wandverwarming in de woning. Middels de balansventilatie wordt de binnenkomende frisse ventilatielucht voorverwarms met de uitgaande warme ventilatielucht, zodat geen energie verloren gaat.

Momenteel bestaat er al een dakvariant in een demowoning in Wageningen. Na de zomer start een project in Arnhem met de aanbouwvariant.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.