Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Energieprestaties kantoren vergelijken

Het energieverbruik van kantoren kan nu op een objectieve manier vergeleken worden met de DGB-benchmark van de Dutch Green Building Council. Het benchmark houdt ook rekening met essentiële gebouwkenmerken zoals de bezettingsgraad en de gebruikstijden.

3.000.000 vierkante meter

In totaal zijn de gegevens van zo’n 250 kantoren verwerkt in de benchmark. Dit komt neer op een oppervlak van ruim 3.000.000 m². Aan het eind van het jaar moet 5.000.000 m² aan kantoren in de DGB-benchmark zijn verwerkt. Dat is 10% van de Nederlandse kantorenmarkt.

Energielabel geeft goed beeld

Uit de benchmark blijkt dat kantoorgebouwen met een groen energielabel ook daadwerkelijk energiezuiniger zijn. “Een theoretisch energielabel geeft dus een redelijk goed beeld van de werkelijke energieprestaties van een gebouw”, zegt Stefan van Uffelen, directeur van de Dutch Green Building Council. “Maar we zien ook dat het gebruik zwaarder op de energieprestatie drukt dan we aanvankelijk dachten. Natuurlijk spelen gebruikstijden eveneens een grote rol in hoe energiezuinig een kantoorgebouw is.”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.