Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Eurocodes centraal tijdens voorlichtingsmiddag

Per 31 maart 2010 komen de Eurocodes in de plaats van de huidige berekeningsmethoden voor bouwconstructies: de Technische Grondslagen voor Bouwconstructies, ofwel de TGB-normen.

Wat dit voor onder meer architecten betekent, bespreek NEN tijdens een voorlichtingsmiddag op 20 februari 2008.
De Eurocodes zijn een samenhangende en eigentijdse set van Europese normen, met constructievoorschriften voor alle mogelijke bouwconstructies. Dat biedt grote voordelen voor architecten die Europa als werkterrein gebruiken. Maar ook buiten Europa past men ze steeds vaker toe.

Op grote projecten die Europees moeten worden aanbesteed, moeten de aanbestedende diensten het gebruik van Eurocodes nu al toestaan. Na 2010 wordt dit verplicht. Het is dus van groot belang dat alle bij de bouw betrokken partijen hun weg weten te vinden in dit nieuwe stelsel. Tijdens de voorlichtingsmiddag van NEN leert u wat de invoering van de Eurocodes betekent voor uw organisatie. Maar ook wat ze precies inhouden, wie erbij betrokken zijn, welke eisen er gelden voor bouwwerken en hoe contractuele aspecten verlopen. De aftrap van de voorlichtingsmiddag is op 20 februari 2008 in Delft. Daarna volgen bijeenkomsten op 20 maart en 22 april, beide in Utrecht.

Foto: Eddy Buiting

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.