Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Experimentenwijk in Almere

Almere is binnenkort een experimentenwijk rijker. Midden in de kredietcrisis gaan tien deelnemers de uitdaging aan om voor relatief weinig geld een vrijstaande woning te ontwerpen – met eenvoud als leidend thema – waarin de eigen wensen en fantasieën tot uitdrukking komen.

Wethouder Adri Duivesteijn is enthousiast over de grote belangstelling. De wijk, die de naam ‘De Eenvoud’ krijgt, is een bijzonder project, dat zich niet leent voor de grote schaal. “Dat tien deelnemers hebben getekend, zie ik – zeker gezien de economische teruggang – als een groot succes.”

Het project symboliseert waar Almere voor staat: architectuurvernieuwing, ruimte voor innovatie en verrassende initiatieven en experimenten. Nu de handtekeningen zijn gezet, kan in het voorjaar van 2010 worden gestart met de bouw van ‘De Eenvoud’.

Onderscheidend
Het project ‘De Eenvoud’ is in 2006 opgezet door Comité De Fantasie, in samenwerking met het Centrum voor Architectuur, Stedenbouw en Landschap Almere (CASLA). Het project is een bouwexperiment in wedstrijdvorm, dat deelnemers de kans biedt een uniek en onderscheidend huis te bouwen.

Ruim tweehonderd deelnemers maakten gebruik van deze kans, en meldden zich bij de gemeente. De gemeente heeft twaalf prijswinnaars geselecteerd, die hun ontwerp – op een bos- en waterrijke locatie in Noorderplassen West – mogen realiseren.

Koop
Tien prijswinnaar hebben inmiddels de koopovereenkomst getekend. Dit betekent dat zij de laatste fase van de wedstrijd afsluiten, en zich kunnen gaan voorbereiden op de uitvoering van hun plannen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.