Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Facilicom: nieuwbouw Belastingdienst

De Rijksgebouwendienst heeft het consortium Facilicom geselecteerd voor de nieuwbouw van de Belastingdienst in Doetinchem.

Facilicom heeft conform de Europese richtlijn voor openbare aanbesteding een definitieve inschrijving gedaan die als economisch meest voordelige aanbieding is geselecteerd. De Staat sluit met Facilicom een DBFMO-contract af.

Dit betekent dat Facilicom niet alleen het ontwerp, de bouw en de financiering van het nieuwe gebouw realiseert, maar ook het onderhoud en de facilitaire dienstverlening voor een periode van 15 jaar. De kosten zijn € 26 miljoen netto contante waarde.

Samenvoeging
Met de nieuwbouw Belastingdienst Doetinchem concentreert de Belastingdienst haar huisvesting in De Graafschap. De nieuwbouw past in het herontwikkelingsplan Hamburgerbroek van de Gemeente Doetinchem. Het nieuwe kantoor is een samenvoeging van een aantal kleinere regionale vestigingen en biedt ruimte aan circa 350 werkplekken voor circa 460 werknemers.

Het project omvat tevens het ontwerp en de bouw van 120 parkeerplaatsen. Het nieuwe kantoor wordt voorzien van flexibele, niet-persoonsgebonden werkplekken die een taakgerichte indeling van de werkvloer mogelijk maken.

Facilicom
Het consortium Facilicom bestaat uit werkmaatschappijen Facilicom Facility Solutions, Gom Schoonhouden, Prorest Catering, Trigion Beveiliging, Breijer Bouw en Installatie en MAS Architectuur.

In gebruikname van het Belastingkantoor Doetinchem is in juni 2010 voorzien. De Rijksgebouwendienst is aanbestedende partij voor het DBFMO-contract van de Belastingdienst.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.