Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Factsheet Ventilatie belangrijk voor ontwerp

De factsheet Ventilatie, begin februari verschenen, is een handig document waarin kort de belangrijkste items staan beschreven om een goed functionerend ventilatiesysteem te realiseren.  In het document staan zowel aandachtspunten die belangrijk zijn tijdens het ontwerp als bij de uitvoering. De factsheet geeft inzicht aan mensen van Bouw en Woningtoezicht, woningcorporaties, projectontwikkelaars, installateurs en bouwondernemingen.

“Ventilatie is,  naast het realiseren van een goede schil, een zorgenkindje in de woningbouw”, zegt CO2-Servicepunt, initiatiefnemer van BouwTransparant, onder welke vlag de factsheet uitgegeven wordt. “Ventilatiesystemen produceren bij BouwTransparant-metingen regelmatig veel geluid, vandaar dat in het nieuwe Bouwbesluit 2012 normen voor installatiegeluid zijn opgenomen. Ook komen we tegen dat minimale ventilatiedebieten niet worden gehaald of dat gebalanceerde ventilatiesystemen uit balans zijn.”

Ervaringen die met BouwTransparant worden opgedaan worden beschikbaar gemaakt via de website en via factsheets. De factsheet Ventilatie wordt verspreid via gemeenten die met BouwTransparant werken en Bouwend Nederland stuurt de factsheet aan haar leden in de regio Randstad Noord. De factsheet Ventilatie is hier downloaden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.