Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Fenestration BAU China

De eerste Fenestration BAU China is dit jaar in Shanghai. Deze beurs is een spinoff van BAU Münich, de grootste beurs ter wereld voor architectuur en bouwmaterialen. Het gaat om een samenvoeging van de reeds bestaande beurzen BAU Congress China en Fenestration China. Door deze samenvoeging belooft Fenestration Bau China één van de belangrijkste bouwbeurzen ter wereld te worden.

De opzet van de beurs is vergelijkbaar met die van BAU Münich, maar met een belangrijk verschil. “Fenestration BAU China is specifiek gericht op de Chinese markt en daardoor ook met name op projectontwikkelaars. Op dit moment hebben zij in China namelijk de meeste inspraak op de materiaalkeuzes bij gebouwen, maar dat gaat in de toekomst veranderen. De Chinese wet- en regelgeving gaat dusdanig aangepast worden dat de architect steeds meer zeggenschap gaat krijgen,” zegt Matthias Strauss, Exhibit Director van Fenestration BAU China.

Kwaliteit verbeteren

De beurs besteed voornamelijk aandacht aan gevels, daken, isolatiematerialen en automatisering in de bouw. Daarnaast worden er voor en tijdens de beurs diverse evenementen, fora en netwerkplatforms georganiseerd om vertegenwoordigers van de verschillende beroepsgroepen met elkaar in contact te brengen. “Een belangrijk doel van de beurs het verbeteren van de kwaliteit van de bouw in China, zowel op technisch gebied als duurzaamheid. Wat wij willen doen is exposanten een platform bieden waar zij kunnen laten zien aan de bezoekers hoe hun producten en systemen op een kwalitatief goede wijze kunnen worden toegepast. Daarbij willen wij, als organisator, hun begeleiden op het gebied van de huidige en toekomstige Chinese regelgeving, zodat zij hun producten op de lokale markt kunnen afstemmen. Daarbij kijken we niet alleen naar de grote steden in China, maar ook naar de relatief kleinere steden waar nog wel een inhaalslag gemaakt moet worden op het gebied van kwaliteit,” aldus Strauss.

Mogelijkheden op de Chinese markt

De beurs biedt dus internationale producenten een uitgelezen mogelijkheid om hun producten in China te introduceren. Voor projectontwikkelaars, architecten en bouwkundigen die al actief zijn in China of daar binnenkort aan de slag gaan is de beurs een uitstekende gelegenheid om op de hoogte te raken van de nieuwste ontwikkelingen in de bouwwereld, specifiek toegespitst op de Chinese markt en de daarbij behorende wet- en regelgeving. Maar ook voor mensen die nog niet met de Chinese markt in aanraking zijn gekomen kan de beurs interessant zijn. “De Chinese markt is de grootste van de wereld, tweeënhalf maal groter dan de VS. Middels subsidies stimuleert de overheid de bouw enorm. En daardoor heeft China heeft behoefte aan goede architecten en bouwkundigen. Dus daar liggen zeker mogelijkheden voor de Europese markt,” zegt Benjamin Büttner, PR-manager bij Messe München, organisator van de beurs.

De Fenestration BAU China duurt drie dagen en wisselt jaarlijks van locatie tussen Shanghai en Peking. De beurs vindt dit jaar plaats van 7-10 november in Shanghai. In totaal worden er ongeveer 100.000 bezoekers verwacht.

Interesse om de beurs te bezoeken? Eisma Media organiseert in samenwerking met Anko Beursreizen een reis naar de Fenstration BAU China. Meer informatie kunt u hier vinden.

Meer informatie over de beurs is te vinden op de website.

Foto: Bauchina.com

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.