Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

‘Formule 1’ voor een bouwvergunning

Elf Oost-Gelderse gemeenten hebben samen met Bouwend Nederland, afdeling Achterhoek en Liemers een methode bedacht hoe er sneller gebouwd kan worden. Dit als instrument om de bouwwereld op gang te houden tijdens de crisis.

Bouwers sneller aan de slag
Via de zogeheten ‘Formule 1’, waarmee de vergunningsprocedure bekort wordt, moeten bouwers sneller aan de slag kunnen. Het is een nieuw en uniek initiatief in Nederland waarmee vergunningsprocedures bij gemeenten gemiddeld tussen de twee tot vijf weken sneller verlopen.

Projecten snel uit voeren
De initiatiefnemers willen met de Formule 1 voor bouwvergunningen, het particulieren en bedrijven gemakkelijker maken hun projecten snel uit te voeren zodat er ondanks de crisis geprobeerd wordt zo lang mogelijk continuiteit in de bouwsector te houden. Het initiatief is een uitvloeisel van eerdere bijeenkomsten in de Achterhoek waar gemeenten, instellingen en bedrijven al brainstormend naar maatregelen zochten om de gevolgen van de crisis binnen te perken te houden. Betrokken partijen tekenen op 12 maart een overeenkomst.

Bron: de Gelderlander

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.