Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Foto in beton

In Frankfurt am Main staat sinds kort een brandweerkazerne met een bijzondere kopgevel. In het beton van de gevel is namelijk een foto van het brandweerteam verwerkt. Dit werd gerealiseerd door printbeton te gebruiken. Producent van architectonisch beton Democo leverde de gevel in samenwerking met het bedrijf Kreetec.

De foto is over de volledige hoogte van het gebouw ‘gezeefdrukt’. Dit zorgde voor de nodige uitdagingen. Zo werd de foto eerst op ware grootte uitgeprint. Er werd een speciale vacuümtafel van 6,25 bij 2,75 meter gemaakt, precies de grootte van één betonelement, zodat hier de delen van de foto opgelegd konden worden. Vervolgens kreeg elke vierkante meter betonelement precies de goede opdruk.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

3 reacties op “Foto in beton

 • Onze ervaring leert dat beton altijd iets verkleurd. Het is mogelijk om beton te impregeneren om de duurzaamheid te verhogen; echter wordt dit in de praktijk meestal niet gedaan. Beton is overigens goed met water te reinigen.

 • ilse

  Lef! Eindelijk eens een gebouw dat durft. Inderdaad vragen over het beeld in de toekomst, maar al doende leert men. Misschien blijft het brandschoon.

 • BTtje

  Ziet er prachtig uit, maar hoe zal dit er over een jaar nog bij staan?
  Blijft er nog wat van over door de weersinvloeden en roetdeeltjes vanuit de lucht?
  In welke mate is het te onderhouden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.