Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Frisse uitstraling voor portiekflats

BAM Woningbouw heeft in opdracht van wonenCentraal de renovatie uitgevoerd van de eerste 56 woningen in de Eikenlaan in Alphen aan den Rijn. De energiebesparende maatregelen en de verbetering van veiligheid en comfort vormden de basis van de renovatie.

Spouwmuurisolatie

WonenCentraal wil huurders in Alphen aan den Rijn een thuis bieden. Daarom investeert de corporatie veel in verbeteringen in de woningen. In elke woning is het toilet vernieuwd en de meeste bewoners kregen ook een nieuwe badkamer. Met het plaatsen van cv-installaties, een mechanisch ventilatiesysteem, nieuwe voordeuren en spouwmuurisolatie zijn de woningen energiezuiniger en meer comfortabel.

Herkenbaarheid

Elke entree heeft een eigen kleur gekregen. Naast een frisse uitstraling is daarmee ook de herkenbaarheid van elke portiek verbeterd.

BAM Woningbouw start op maandag 4 januari met de uitvoering van de renovatie van de andere portiekflat met 56 woningen. Ook hier vinden dezelfde uitgebreide werkzaamheden plaats en krijgt elke portiek een frisse uitstraling met een eigen, herkenbare kleur.

Naar verwachting zijn de laatste portiekwoningen in de Eikenlaan in mei 2016 klaar.

Foto’s: Gerrit Jan Voerman Fotografie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

4 reacties op “Frisse uitstraling voor portiekflats

 • Elly van Wattingen

  Gelukkig zijn er nog woningcorporaties die oudere portiekflats renoveren naar label A, zoals: http://www.kaw.nl/project/renovatie-flat-zaandam/ .O.a. met isolerende schil.

 • Leon van Veelen

  Elke entree zijn eigen kleur! Het idee er achter begrijp ik maar waarom deze verschrikkelijke kleuren? Het vloekt nog ook bij elkaar.Er zijn voorbeelden zat waar dit fraaier is gedaan en is gekozen voor een grootsere aanpak. (Dus eens met Peter van Heun). Zal een budget kwestie zijn denk ik.

 • Peter van Heun

  Was buitengevelisolatie geen optie? Vraag ik me af. Gezien het beeld, de koudebruggen en het feit dat deze ook ooit eens energieneutraal moet worden.

 • johan van veldhuizen

  moet je dit soort woningen niet gewoon slopen ? in mijn beleving ziet dit er niet uit en blijft het een armoedig object dat zijn tijd meer dan heeft gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.