Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Fritz restaureert Jachthuis Sint Hubertus


Architectenbureau Fritz uit Bussum is gekozen als architect voor de restauratie van Jachthuis Sint Hubertus, gelegen in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. In totaal vijf architecten gaven een visie op het project.

De visie van Architectenbureau Fritz sloot het beste aan op de wensen van de opdrachtgever en de daarop gebaseerde selectiecriteria. Deze waren vooraf vastgelegd in de uitnodigingsbrief.

Groot onderhoud
Het Jachthuis is in verschillende opzichten toe aan groot onderhoud. Dit geldt in het bijzonder voor de technische installaties, de dakbedekking en het metselwerk. Er zijn daarnaast ook nog aanpassingen noodzakelijk vanwege brandveiligheid, gebouwbeveiliging, persoonsbeveiliging, binnenklimaat, elektravoorzieningen en verlichting.

Het inpassen van deze voorzieningen vereist inventieve oplossingen waarbij behoud van het monument voorop staat. Na de restauratie van het Jachthuis wordt het huidige gebruik voortgezet.

Optimaal
Omdat er in de komende jaren voor vele voorzieningen (vervangings-)onderhoud nodig is en er samenhang bestaat tussen alle onderdelen van het ensemble, wordt een integrale en daarmee geoptimaliseerde ^restauratie uitgevoerd. Op deze manier kan eveneens overlast voor het pand, de inrichting en het gebruik tot een minimum beperkt blijven.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.