Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

FSC lanceert Goedhoutdatabase.nl


Het complete overzicht van FSC-gecertificeerde aannemers en het meest actuele en volledige aanbod aan FSC-gecertificeerd hout is nu te vinden op www.goedhoutdatabase.nl. Deze database is voor publieke en private aanbestedende cq. inkopende partijen hét hulpmiddel om duurzaam in te kopen.

Eenvoudiger om voor FSC te kiezen
In de Goedhoutdatabase zijn honderden verschillende FSC-houtproducten en diensten bij
ruim 150 bedrijven te vinden. Uniek is dat ook alle FSC-gecertificeerde aannemers in de database te vinden zijn. “Met de Goedhoutdatabase wordt het voor opdrachtgevers nog eenvoudiger om voor FSC te kiezen en niet te verdwalen in het doolhof van de traditionele houtsector. De keuze voor FSC leidt tot een groter areaal FSC-bos wereldwijd. En dat is het waar het uiteindelijk om draait: bosbehoud en een toekomst voor mensen en dieren. Het wordt tijd dat we het daar weer over hebben!” aldus Bart van der Linden, directeur van FSC Nederland.

Duurzaam inkopen
’De Goedhoutdatabase sluit goed aan bij de ontwikkeling van eigen MVO-beleid in Nederland en is een passend instrument om te voldoen aan de eisen die VROM stelt aan duurzaam inkopen van ‘goed’ hout. De Goedhoutdatabase brengt vraag en aanbod van FSC-gecertificeerde producten bij elkaar terwijl onze eigen FSC Makelaars uiteraard bouwprojecten en houtaanvragen op persoonlijke basis blijven begeleiden’. De database is ontwikkeld in samenwerking met diverse partners uit het nationale en internationale FSC-netwerk. De Goedhoutdatabase wordt beheerd door FSC Nederland.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.