Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Full colour dakbedekking verlijmd op EPDM


Een nieuw pand van projectontwikkelaar ProDelta is voorzien van 500 m2 full colour dakbedekking. Over de in de nieuwbouwfase aangebrachte EPDM is een infrarood reflecterende dakbedekking van PVC verlijmd.

Astrid Lijbers van Brand New Visuals, specialist op het gebied van full colour dakdecoraties: “Je moet om garantietechnische redenen grondig onderzoeken welke lijm geen aantasting zal doen op deze EPDM. De full colour dakbedekking hebben wij met een speciale cachering volledig verlijmd over de bestaande dakbedekking. De bevestiging van twee verschillende soorten dakbedekking wijkt af van het regulier plaatsen van dakbedekking. Theoretisch is het mogelijk, maar je wilt ook in de praktijk zeker zijn dat de nieuwe constructie waterdicht en windvast is. Vooral als het om deze omvang gaat.”

 

ProDelta heeft met de dakbedekking een vanuit de lucht zichtbaar visitkaartje willen realiseren. Het nieuwe pand op de rand van de Eerste Maasvlakte ligt namelijk op de aanvliegroute van Rotterdam Airport. Daarnaast nemen volgens ProDelta veel mensen vanuit de lucht een kijkje bij de aanleg van de Tweede Maasvlakte. Ook moet het logo straks zichtbaar zijn via Google Earth.

Binnenklimaat
Mooie bijkomstigheid voor de opdrachtgever is dat door de combinatie van EPDM en de infrarood reflecterende dakbedekking het binnenklimaat positief wordt beïnvloed.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.