Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Geblunder bij bouw Metzo college

Het nieuwe Metzo college in Doetinchem kampt met verzengende hitte in de leslokalen.
Geblunder bij de bouw lijkt hiervan de oorzaak.

Met zonwerende panelen probeert de school de hitte buiten de deur te houden. De panelen zijn aangebracht bovenop de inpandige daktuin.

De bouw van de school heeft rui 23 miljoen euro gekost onder meer vanwege het bijzondere ontwerp van Erick van Egeraat. De schuine wanden in het ontwerp zijn door een combinatie met verkeerd glas nu de oorzaak van de hitte binnen.

Zowel de architect als de aannemer en het schoolbestuur staan voor een raadsel. De oorzaak lijkt te liggen in het feit dat er in de initiële bouwtekening zonweringen waren opgenomen maar dat die er nooit zijn gekomen. Als gevolg hiervan is er verkeerd glas gebruikt.

De ramen zullen in het ergste geval vervangen moeten worden wat de school een heleboel geld gaat kosten. Eerst gaat men echter proberen het probleem op te lossen door de bestaande ramen met zonwerende folie af te plakken.

Wat betreft de daktuin en de schuine wanden. Ook daarvoor moet een oplossing gevonden worden. Aan een oplossing wordt gewerkt. Er zullen waarschijnlijk extra doeken voor de ramen worden gespannen.

Bron: De Gelderlander

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.