Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Geen nieuwbouw Kuip Rotterdam

De nieuwbouw van voetbalstadion De Kuip in Rotterdam lijkt van de baan. Leefbaar Rotterdam trok gisteren de stekker uit het miljoenenproject voor de thuisbasis van voetbalclub Feyenoord. De partij had, na het ‘nee’ van coalitiepartij D66, als grootste oppositiepartij een beslissende stem, maar fractievoorzitter Ronald Schneider meldde gisterenavond in het tv-programma Knevel en Van den Brink dat ze geen heil zien in het plan dat nu voorligt.

“Het risico voor de gemeente is te groot en het is nog maar de vraag of dit plan Feyenoord als club vooruit gaat helpen,” aldus fractievoorzitter Ronald Schneider. Voor de plannen van het nieuwe stadion zijn verschillende scenario’s uitgewerkt, maar zelfs het veiligste scenario is volgens Leefbaar Rotterdam nog te risicovol.

Renovatie

Leefbaar Rotterdam staat ook nog steeds positief tegenover renovatie van de Kuip, zoals de variant van Reddekuip. Volgens Feyenoord was renovatie niet mogelijk, maar de initiatiefnemers van Reddekuip toonden aan dat het wel degelijk mogelijk is. Dit werd ook bevestigd door de ‘second opinions’ van onafhankelijke bureaus.

Daarnaast is renovatie goedkoper en de stad hoeft in dat geval geen investeringen te doen voor de aanleg van een nieuwe infrastructuur.

De gemeenteraad stemt vandaag over de kwestie.

Masterplan

Bekijk hier het masterplan Kuip 3.0 van Reddekuip (het laden kan even duren)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Eén reactie op “Geen nieuwbouw Kuip Rotterdam

  • Theo

    Zeer verstandige beslissing. Iedereen moet zijn eigen broek ophouden! Ook voetballers en bijbehorende troepen. Belastinggeld mag alleen naar zaken die de belastingbetaler DIENEN!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.