Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Gekromde vormen in het werk storten

Doka Shape van Doka Nederland biedt een oplossing voor projecten waarin bouwdelen met een complexe geometrie in het werk moeten worden gestort. Met de driedimensionale bekistingselementen kunnen afwijkende, gekromde architectonische vormen eenvoudig en nauwkeurig worden gerealiseerd.

Geen nabehandeling

De 3D-bekistingselementen worden gefreesd uit geëxpandeerd polystyreen en volledig op maat gemaakt. De hoogwaardige polystyreen is voorzien van een speciale synthetische coating die het ontkisten vergemakkelijkt, een homogeen betonoppervlak garandeert en scheurtjes en verkleuringen zoveel mogelijk voorkomt. Daarmee wordt nabehandeling van het betonoppervlak nagenoeg overbodig.

Draagconstructie

De EPS-elementen worden ondersteund door binnenbekistingselementen en gedragen en gepositioneerd door een buitenbekisting, zoals de Doka Top50 dragerbekisting. Bij het ontkisten wordt eerst de buitenste draagconstructie verwijderd waarna de binnenbekistingselementen van de constructie worden losgemaakt.

Hergebruik

De individueel gevormde bekistingselementen kennen een zeer nauwkeurig en vooraf bekend randverloop, waardoor perfect gevormde voegen zijn gegarandeerd. De bekistingselementen kunnen meerdere malen worden gebruikt.

[fotoplayer]

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

2 reacties op “Gekromde vormen in het werk storten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.