Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Genomineerden Creative Heroes

De genomineerden voor de Creative Heroes Award 2017 zijn bekend. De nieuwe prijs, die eens per twee jaar wordt uitgereikt, beoordeelt niet op esthetiek, maar zet vooral de mensen achter een bijzonder project of samenwerking in de schijnwerpers. Uit deze genomineerden kiest de vakjury twaalf winnaars, die op donderdag 29 juni op het podium schitteren tijdens een feestelijke avond in Undercurrent in Amsterdam-Noord.

Met bijna tweehonderd inzendingen, een hoge kwaliteit en gevarieerdheid, overtrof de eerste editie alle verwachtingen. De vijftienkoppige vakjury, onder leiding van voorzitter Gesina Roters, beoordeelt de inzendingen op verschillende maatschappelijke, economische en sociale aspecten, zoals de mate van impact, innovatie en toegevoegde waarde.

Architectuur

Genomineerd in de categorie individu/architectuur is onder meer Annet van Otterloo. Zij is één van de drijvende krachten achter Stichting Freehouse. De stichting is actief in de Rotterdamse Afikaanderwijk. Freehouse ontplooit hier kleinschalige initiatieven waaronder het stimuleren van bewoners geld te gaan verdienen met hun passie.

Genomineerd als Organisatie heeft bouwbedrijf Ursem het afgelopen decennium ingezet op vergaande rationalisering van het bouwproces, prefabricage en modulair bouwen voor de woningbouw met een indrukwekkend geautomatiseerde fabriek.

Nezzt is genomineerd in de categorie Samenwerking en is ontstaan uit een samenwerking met De Meeuw en DiederenDirrix. Nezzt zet in op dynamisch bouwen, stapelen en clusteren van geprefabriceerde modulen waaruit nagenoeg elke bouwvorm te maken is. Het product is volledig circulair.

Vernieuwend

Peter de Winter, hoofdredacteur van Bouwwereld en ArchitectuurNL en jurylid in de categorie Architectuur: “Het mooie van de Creative Heroes Award is dat architectenbureaus die met hun werk nooit kans hadden de ‘Gebouw van het Jaar’-prijs te winnen omdat het ontwerp niet spectaculair genoeg was, kunnen nu wel worden gelauwerd. Omdat ze als personen het verschil maken vanwege het feit dat ze een maatschappelijk probleem oplossen, sociale interactie bevorderen of zeer vernieuwend zijn.”

De prijzen

Er zijn twaalf prijzen te winnen. Prijzen voor beste creatief, beste organisatie en beste samenwerking worden uitgereikt in de categorieën Architectuur, Interieur en Product. Daarnaast is er de categorie ‘Next Generation’, waar ook drie prijzen zijn te behalen: voor beste Young Talent, beste Start-up en beste Co-Creation. De Creative Heroes Award is vooral bedoeld als erkenning en stimulans. Daarom is er geen geldbedrag verbonden aan het initiatief.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.