Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Gerenoveerde Kunsthal weer open

Afgelopen zaterdag is de gerenoveerde Kunsthal in Rotterdam heropend. De hal, ontworpen door Rem Koolhaas, ging halverwege 2013 dicht voor een grote verbouwing. Aanleiding daarvoor waren de hoge energiekosten. Na de grote kunstroof in oktober 2012 werden ook de plannen voor de beveiliging aangescherpt. De grootste verandering voor bezoekers is de verplaatsing van de hoofdentree. Die is nu gemakkelijker te vinden.

Energiebesparing

Dura Vermeer Bouw Heyma, installatiebedrijf Roodenburg, smart maintenance manager Moneco, energiebedrijf Eneco en architectenbureau OMA werkten samen aan de verbouwing en verduurzaming. Dura Vermeer was ook verantwoordelijk voor de nieuwbouw in 1992. Eneco investeert een flink bedrag in het energiezuiniger maken van het gebouw. De Kunsthal gaat dit bedrag over 15 jaar terugbetalen door de besparingen op energie en onderhoud.

Isolerend glas

Het glas in de gevels van het gebouw is vervangen door beter isolerend glas en er worden er nieuwe installaties aangebracht om energie te besparen. Het gebouw is verder opgedeeld in compartimenten, zodat het klimaat beter te besturen is. Al deze maatregelen moeten zorgen voor een energiebesparing van 30%. Het dak is geïsoleerd en de daktuin vervangen. Het gebouw is ook aangepast aan de huidige eisen op het gebied van brandveiligheid.

Beveiliging

Over de genomen veiligheidsmaatregelen wordt weinig bekend gemaakt. Zichtbaar zijn in ieder geval extra beveiligingscamera’s en grote keien in het gras om een ramkraak te voorkomen.

Momenteel is in de Kunsthal onder andere de tentoonstelling S.H.O.E.S. te zien.

[fotoplayer]

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Eén reactie op “Gerenoveerde Kunsthal weer open

  • Graaf

    Zoals het zo vaak gaat in Nederland. Men is incompetent en laat de zaak in de soep lopen,dan krijgt met er (subsidie)geld BIJ!!!!
    Deze meer dan incompetente directie, die nooit enig inzicht in beveiliging van kunstschatten heeft gehad, blijft gewoon op haar erebaantje zitten.
    Waarschijnlijk lid van de PvdA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.