Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Gevel op Maat vereenvoudigt gevelproces

Leverancier van hout- en bouwproducten Jongeneel heeft de nieuwe BIM-service Gevel op Maat gelanceerd. Het programma geeft inzicht in het totale gevelproject. Het berekent en optimaliseert de hoeveelheden en afmetingen van de te gebruiken materialen en signaleert clashes in een vroeg stadium. Hierdoor wordt de efficiency vergroot en bespaart de aannemer of bouwer kosten.

Gevelindelingen

Gevel Op Maat kan .ifc-bestanden lezen en gebruiken en zet deze om in .dwg-bestanden voor CNC-machines. Hiermee ontvangt de klant precies dat materiaal wat de tekening laat zien. Het programma maakt de gevelindelingen voor de meest voorkomende vlakke gevelbeplating in verschillende diktes. Gevel Op Maat houdt rekening met maximale plaatmaten, hoekaansluitingen en dilatatievoegen. Het programma minimaliseert zaagverlies en maakt zaagstaten.

Ontwerp in elk gewenst bestandsformaat

Gevel op Maat biedt Jongeneel-klanten inzicht in de plaatmaterialen die ze nodig hebben voor het ontwerp in elk gewenst bestandsformaat, zowel in 2D als in 3D. Het programma signaleert vroegtijdig clashes zoals overlapping in hoekaansluitingen en past deze aan. Ook bewerkingen als frezen en boren kunnen meegenomen worden. Jongeneel kan deze bewerkte delen gelabeld en gesorteerd afleveren op de bouwplaats.

Het totaalpakket is interessant voor iedereen die met BIM werkt en nog geen gevelindeling van het project heeft.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.