Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Gratis toegang NAi met innovatieve 3D postzegel


Met de innovatieve postzegelreeks ‘Stad van Nederland’, zegels die gebouwen driedimensionaal tot leven laat komen met een camera en de Augmented Reality techniek, krijgen geïnteresseerden gratis toegang tot het NAi in Rotterdam. Daarmee brengt het architectuurinstituut 4,2 miljoen vrijkaarten in omloop voor de permanente tentoonstelling waarna de reeks vernoemd is.

Met deze postzegelreeks hebben TNT en het NAi een wereldprimeur. Het zijn de eerste postzegels ter wereld met Augmented Reality (AR). Door de postzegels voor een webcam te houden, komen de gebouwen driedimensionaal tot leven. Dit werkt via de website www.toekomstinbeweging.nl. Op deze website is ook de vrijkaart voor het NAi aan te vragen. Met een postzegel, gebruikt of ongebruikt, is toegang tot het NAi gratis tot en met 31 december 2011.

Vijf toekomstprojecten uit ‘Stad van Nederland’ sieren de postzegels. Ter ere van de openstelling van de tentoonstelling op 1 juli aanstaande krijgen bezitters van de postzegel tot het eind van 2011 gratis toegang tot het NAi. Het museum voor architectuur opent op 1 juli 2011 weer zijn deuren na een ingrijpende verbouwing.

Vijf visionaire projecten
De projecten op de postzegels zijn nog niet gebouwde ontwerpen van vijf Nederlandse architectenbureaus:

Wie het hele postzegelvel voor de webcam houdt, ziet het vernieuwde gebouw van het NAi op het scherm. De vijf gebouwen zijn ook al te zien op de plekken waar ze moeten komen met UAR, de Urban Augmented Reality app van het NAi. Voor meer informatie: www.nai.nl/uar.

‘Stad van Nederland’
De stad kan een bruisende, gezellige en dynamische plek zijn, maar ook een overvolle, benauwende chaos die je misschien liever ontvlucht. De tentoonstelling Stad van Nederland slingert bezoekers op en neer tussen gevoelens van bewondering en afschuw, in een stad die is opgebouwd uit maquettes uit de indrukwekkende collectie van het NAi.

Verhalen van bewoners maken duidelijk hoe zij de stad ervaren, maar uiteindelijk gaat het maar om één ding: wat doet de stad met jou?

Video

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.