Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Gratis zon- & lichtreguleringssysteem

Gebouwen waar de juiste zon- & lichtregulering (zonwering) ontbreekt, zijn meestal geen feest om in te werken of te wonen. Daarom gaat Bouwwereld samen met HunterDouglas® Luxaflex® gratis een zon- & lichtreguleringssysteem weggeven aan gebouweigenaren die problemen hebben met de optimalisering van het binnenklimaat.

Natuurlijke hulpbronnen, zoals daglicht, kunnen in combinatie met energiebesparende technieken bijdragen aan een comfortabele en productieve leef- en werkomgeving. Het is gebleken dat slim toegepaste, goed ontworpen zon- & lichtregulering een rendabele investering is die een substantiële verbetering van het binnenklimaat oplevert. Dit kan, naast een lagere energierekening, in een hogere arbeidsproductiviteit resulteren en dus in meer rendement.

Binnenklimaat

Zon- & lichtregulering binnen en buiten spelen een belangrijke rol bij de beheersing van het binnenklimaat in een gebouw of woning. Toepassing van de juiste systemen en materialen vermindert in de regel de behoefte aan verkoelen in de zomer en verwarmen van het gebouw gedurende de winter en kan dus een aardige energiebesparing opleveren. Daarnaast zorgen lichtreguleringssystemen voor een betere verdeling en dus optimaler gebruik van daglicht, verminderen ze de schittering op computerschermen en kan het bijdragen aan meer privacy op de woon- of werkplek. De optelsom van al deze eigenschappen zijn betere werk-, studie- en leefomstandigheden en daardoor een hoger gevoel van welbevinden. Reden genoeg dus om ook bestaande gebouwen te voorzien van een goed zon- en lichtreguleringssysteem en dat kan door het initiatief van Bouwwereld en Hunter Douglas® Luxaflex® nu gratis.

De beste argumenten

De HunterDouglas® Luxaflex® Award 2012 is nadrukkelijk geen competitie in de klassieke zin van het woord. Deelnemers hoeven namelijk geen bijzonder prestatie te leveren op basis waarvan ze een prijs kunnen winnen. Waar het om gaat, is dat een gebouweigenaar de beste argumenten levert waarom ‘zijn gebouw’ in aanmerking komt voor een gratis zon- en lichtreguleringssysteem aan de gevel.

De competitie staat open voor eigenaren van gebouwen die minimaal vijf jaar in gebruik zijn, bij voorkeur voorzien zijn van mechanische koeling en niet meer dan vier bouwlagen hebben. Het gebouw moet vallen in de sector renovatiebouw of bestaande bouw en in Nederland liggen. Een inzending dient uiterlijk 6 april 2012 binnen te zijn bij HunterDouglas® Luxaflex®.

Drie nominaties

De beoordelingscommissie nomineert maximaal drie inzendingen waaruit één winnaar gekozen wordt. De commissie bestaat uit Bart van de Bult, R&D manager en Wouter Beck, sustainability GreenTech Director, beiden van Hunter Douglas Europe, Atto Harsta oprichter en directeur van Stichting Living Daylights en Aldus Bouwinnovatie en uit Peter de Winter, hoofdredacteur van Bouwwereld. De winnaar wordt beloond met het intelligent gestuurde geautomatiseerde zon- & lichtreguleringssysteem, type screen of horizontale lamellen van het merk HunterDouglas® Luxaflex® geleverd en gemonteerd op de zon georiënteerde gevel.

Bedieningssystemen

Als expert in zon- & lichtregulerings oplossingen bieden beide fabrikanten een groot aantal hoogwaardige  producten, waaronder buitenjaloezieën, Screens,  rolgordijnen, Duette® Shades, Silhouette® Shades, Aerofins en Schuif- & vouwschermen. Al deze producten kunnen doeltreffend bijdragen aan een optimale licht- en warmteregulering en helpen energie te besparen.

Daarnaast heeft men ervaring en kennis in huis op het gebied van systemen waarmee zon- & lichtregulering optimaal bediend kunnen worden.

De EOS™ PRO besturingssystemen zijn flexibel en bieden de gebruikers het soort bediening die ze nodig hebben. De Universele Motorregelaars zijn de kern van het bedieningssysteem. Met deze regelaars kan elk type motor met een willekeurige regeleenheid – van basissystemen als schakelaars tot geavanceerde systemen als Solar Trackingsystemen – aangedreven worden. De bedieningssystemen zijn eenvoudig te integreren in een gebouwbeheersysteem.

Het besturingssysteem biedt daarnaast een bijna onbeperkte opschaalbaarheid, waarmee van kleinschalige systemen tot grootschalige systemen van meer dan 45.000 eenheden bediend kunnen worden. Met het basis besturingssysteem kunnen systemen individueel of groepsgewijs bediend worden aan de hand van schakelaars en aangedreven worden door de HunterDouglas®Luxaflex®  Universele Motorregelaars. Bovendien kunnen facility managers met het EOS® PRO bedieningssysteem de functionaliteit en de toegankelijkheid van het systeem, de plaats van de regeleenheid en het type regeleenheid zelf bepalen.

Advies en ondersteuning

HunterDouglas® Luxaflex® steunt haar relaties met een breed scala aan technisch advies en ondersteuningsdiensten voor opdrachtgevers, architecten, aannemers en installateurs. De ondersteuning van de Architectural Service Group aan architecten en ontwikkelaars bestaat uit ondersteuning en aanbevelingen op het gebied van materialen, vormen, detaillering en afmetingen,  kleuren en afwerkingen. Daarnaast helpt de Servicegroup bij het maken van ontwerpvoorstellen, visualisaties en tekeningen voor bevestigingen. De diensten aan installateurs variëren van het verstrekken van gedetailleerde installatietekeningen en instructies tot het opleiden van installateurs tot advies tijdens installatie.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.