Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Groen energielabel gunstig voor huizenprijs

Huizenkopers zijn bereid meer te betalen voor woningen met een groen energielabel. Dat blijkt uit onderzoek van de Rotterdam School of Management en de Universiteit Maastricht, dat maandag is gepubliceerd. Gemiddeld betalen huizenkopers 3,4% meer voor een woning met een groen energielabel, zo blijkt uit een analyse van ruim 100.000 woningtransacties in 2008.

De prijspremie staat los van de woningkenmerken, locatie en de kwaliteit van het huis, aldus de onderzoekers. Met name voor appartementen met een groen label wordt meer betaald. Daar is de premie 4,7 procent.

Uithangbord
Uit het onderzoek blijkt verder dat in de eerste drie kwartalen van 2008 voor ruim 17 procent van alle transacties op de koopwoningmarkt een energielabel is aangevraagd en uitgegeven. Vooral in Limburg en Zeeland is het energielabel populair.

De onderzoekers stellen dat de resultaten aantonen dat het energielabel veel wordt gebruikt als uithangbord. ‘Vooral in moeilijke regionale markten en voor woningen in lastig te verkopen segmenten’, aldus onderzoeker Nils Kok van Universiteit van Maastricht. Volgens hem verkort een groen label de periode dat een woning te koop staat.

Bron: ANP

Bouwwereld.nl plaatste al eerder:
Energielabel voor 89% woningen corporaties
Per 1 januari 2009 nieuw energielabel
Kamer wil tijdelijke stop energielabel

Bekijk een relevant artikel uit het vakblad Bouwwereld:
Certificaat energie-prestatie wordt verplicht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.