Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Groen initiatief voor duurzaam bouwen van TNT

Logistiekbedrijf TNT investeert samen met Triodos Real Estate en projectontwikkelaar OVG de komende jaren in ‘Green Buildings’. Belangrijkste uitgangspunt is dat deze kantoorpanden CO2-emissievrij zijn.

Eisen
In het kader van het Planet ME-programma, waamee TNT CO2-uitstoot wil terugbrengen, bracht het berijf zelf financiers en projectontwikkelaars samen om voor hen duurzame gebouwen te ontwikkelen.

Buiten de eis CO2-emissievrij wilde TNT verder een langetermijnrelatie met de beheerder van de panden en een huurprijs die niet boven de huidige huur ligt. “De kantoren van het logistiekbedrijf zullen voldoen aan de hoogste duurzaamheidseisen,” aldus het logistiekbedrijf.

Ontwerp
De opdracht voor het ontwerp van ‘Green Buildings’ is voor Architectenbureau Paul de Ruiter. In een promotieonderzoek aan de TU Delft vroeg hij zich jaren geleden al af of gebouwen in de nabije toekomst energieproducenten in plaats van energieconsumenten zouden kunnen zijn.

“Met de huidige stand van de techniek is dat zeker realiseerbaar”, aldus Paul de Ruiter. “De opgave is om tot een ontwerp te komen dat energie oplevert, zowel in technische als in menselijke zin.”

Bron: Het Financieele Dagblad

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.