Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Rekenen met warmtepompen

Ruim 250 deelnemers volgden op 9 november het webinar ‘Vuistregels voor het adviseren van de juiste warmtepomp’.  Ze stelden meer dan 200 vragen aan het moderatorenteam. Het maakt duidelijk dat er grote interesse is voor advies over wamtepompen. Het webinar is on-demand terug te kijken.

Onder de kijkers waren opvallend veel mensen die bij architectenbureau’s werken (23 procent). Verder werkt 28 procent bij een adviesbureau en was het aantal installateurs met 18 procent ook goed vertegenwoordigd. Ook menig particulier volgde de sessie, wat wel bleek uit soms heel specifieke vragen die aan het moderatieteam werden gesteld.

‘Educated guess’

In het webinar, dat terug te kijken valt via www.bouwwebinar.nl, legt Simon Tuitel, product manager bij de Vaillant Group, uit hoe je, zonder al te ingewikkelde warmteverliesberekeningen, tot een goede ‘educated guess’ kunt komen. Dan gaat het om welke warmtepomp in een specifieke situatie benodigd is, wat de besparingen van de pomp zijn ten opzichte van bijvoorbeeld een gasketel in dezelfde situatie en in welke tijd de investering in de apparatuur zich zou moeten terugverdienen. Daarbij ligt in dit webinar de nadruk op particuliere, bestaande woningen en de manier waarop die het best van duurzame installaties kunnen worden voorzien.

Want dat zijn juist de vragen die opdrachtgevers steeds vaker aan architecten, installateurs en bouwbedrijven stellen:  wat voor apparaten heb ik nodig om mijn woning te verduurzamen, en in hoe veel tijd kan ik mijn investering terugverdienen?

In het webinar worden rekensommen gemaakt en voorbeelden gegeven, gebruikmakend van 11 vuistregels en kengetallen. Daarmee kunnen betrekkelijk eenvoudig alle benodigde berekeningen gemaakt worden.

Het webinar is terug te kijken via deze link:

https://www.onlineseminar.nl/eismabouwmedia/webinar/16438/vuistregels-voor-het-adviseren-van-de-juiste-warmtepomp-/#watch-player

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.