Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Grote bouwers maken regels voor samenwerking

De zeven grootste Nederlandse bouwbedrijven willen meer duidelijkheid scheppen voor alle partners in het bouwproces. Zo bieden ze houvast aan gespecialiseerde aannemers, toeleveranciers, installateurs, inkopers en contractmanagers.

Maatschappelijk verantwoord
Ballast Nedam, BAM, Dura Vermeer, Heijmans, Strukton, TBI en Volker Wessels gaan samen inspelen op de vraag naar een meer maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering in de bouw. Door het opstellen van leidende principes en een serie gedragsregels willen ze een impuls geven aan duurzame samenwerking in de sector.

Deze regels bieden het opdrachtgevend bouwbedrijf, de gespecialiseerde aannemer, de opdrachtgever en andere in het bouwproces betrokken partners een uitgangspunt voor professioneel, integer, maatschappelijk verantwoord en transparant handelen. Het behalen van een succesvol eindresultaat wordt daarbij beschouwd als een gezamenlijke verantwoordelijkheid.

Kwaliteit
Het opdrachtgevende bouwbedrijf zorgt dat er verantwoord, veilig en duurzaam gewerkt en uitgevoerd kan worden, terwijl van toeleverancier en opdrachtnemer wordt gevraagd dat de kwaliteit van diensten en producten bijdraagt aan een verantwoord (bouw)proces en eindresultaat.

Naleving
De zeven initiatiefnemers realiseren zich dat de naleving van alle gedragsregels in de praktijk niet van de ene dag op de ander doorgevoerd zal zijn. Wel is het de ambitie om deze uitgangspunten binnen de bedrijven verder in te vullen. De bedrijven nemen de leidende principes op in de eigen bedrijfsvoering.

Brancheorganisatie Bouwend Nederland is verheugd over het initiatief en zal de principes actief onder haar leden uitdragen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.