Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Half miljoen nieuwe woningen in Randstad

Tot 2040 moeten er 500.000 woningen bijkomen in de Randstad. Daarvan komen er 200.000 in de grote steden, waar vooral zal worden ingezet op hoogbouw. Om het Groene Hart ook echt groen te houden, worden er aan de randen van steden grote stadsparken aangelegd.Dat staat volgens ingewijden in de toekomstvisie voor de Randstad waarover het kabinet vrijdag spreekt. Buiten de steden zou er vooral kunnen worden gebouwd in Almere, de Haarlemmermeer en de Zuidplaspolder. Voor de parken wordt onder meer gedacht aan Waterland boven Amsterdam, de Deltapoort bij Rotterdam en Midden-Delfland tussen Den Haag en Rotterdam. Deze zouden de allure kunnen hebben van Central Park in New York of Hyde Park in Londen.

Groenblauwe Hart
Verder moet er in aansluiting op de plannen van de Deltacommissie in het Groene Hart meer ruimte komen voor wateropslag, waardoor er in 2040 eerder van het Groenblauwe Hart gesproken zal kunnen worden, zo staat er in de structuurvisie Randstad 2040. Dat kan door meer ruimte te geven aan de rivieren en bestaande meren te vergroten.
Ook de bereikbaarheid van de Randstad kan omhoog. Daarvoor moet de aansluiting op het internationale spoorwegnet beter en moeten er meer treinen gaan rijden op drukke trajecten tussen de grote steden.

Bron: ANP

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.