Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Handboek Circulair Renoveren combineert huidige praktijkkennis met wetenschap

Een nieuw verschenen handboek voor woningcorporaties combineert de huidige kennis uit de praktijk en wetenschap van circulair renoveren. Deze kennis is gekoppeld aan de stappen van het gehele renovatieproces en toegelicht aan de hand van een aantal voorbeelden.

In het ‘Handboek circulair renoveren woningcorporaties’ zijn een aantal ervaringen uit het REHAB– en CIK-onderzoek (ontwikkelen en testen van circulaire componenten voor woningrenovatie) opgenomen. Met dit boek wordt de kennis uit onderzoek weer teruggebracht naar de praktijk. Het handboek is geschreven in opdracht van de provincie Noord-Holland en het ministerie van Binnenlandse Zaken en is hier gratis te downloaden.

Stapsgewijze toelichtingen

De eerste hoofdstukken gaan in op wat de circulaire economie en circulair renoveren inhoudt. Het boek is vervolgens opgedeeld in verschillende hoofdstukken die de woningcorporatie en ketenpartners meenemen in de processtappen van circulair renoveren: van strategie tot ontwerp, realisatie, gebruik en waardebehoud. Bij iedere stap wordt toegelicht wat er circulair kan worden gedaan en hoe hierover kan worden nagedacht. De stappen worden geïllustreerd aan de hand van praktijkvoorbeelden. Het handboek is bedoeld als een startdocument, een uitnodiging voor woningcorporaties en ketenpartners om zelf met circulair renoveren aan de slag te gaan.

Het boek is geschreven door: Merel Stolker Msc, C-Creators; Anne van Stijn Msc, Technische Universiteit Delft en Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solution

Lees ook:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.