Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Handboek Houtskeletbouw vernieuwd

ISSO en Centrum Hout hebben een nieuwe versie ontwikkeld van het Handboek Houtskeletbouw. Het boek is al tientallen jaren een belangrijk naslagwerk over houtskeletbouw in Nederland. Vanwege de voortschrijdende stand van de techniek en veranderende regelgeving was het tijd voor een herziening. Nieuwe onderwerpen in het boek zijn o.a. circulair, biobased en aardbevingsbestendig bouwen.

Dit handboek vormt de basis voor het verantwoord toepassen van houtskeletbouw in alle voorkomende situaties. De kennis en voorbeelden zijn geschikt voor uiteenlopende opgaven, variërend van zeer eenvoudig tot zeer complex.

Aangepast aan BENG en NTA 8800

Het Handboek sluit naadloos aan op de aankomende BENG-regelgeving en de NTA 8800. Nieuwe onderwerpen in het boek zijn circulair -, biobased – en aardbevingsbestendig bouwen. Daarnaast is veel aandacht besteed aan de praktische invulling van het vernieuwde bouwbesluit (Besluit bouwwerken leefomgeving). De publicatie heeft verder een nieuwe hoofdstukindeling gekregen en is makkelijker te doorzoeken. Het boek is geschikt als lesmateriaal bij diverse opleidingen.

Het Handboek Houtskeletbouw is te vinden op ISSO Open. Of lees meer over de totstandkoming van het herziene handboek op de projectpagina van ISSO.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.