Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Heijmans diep in de problemen

Oplopende verliezen bij enkele probleemprojecten uit het verleden hebben het bouwbedrijf Heijmans in de problemen gebracht. Het bedrijf wist het afgelopen halfjaar ternauwernood een nettowinst te realiseren. De nieuwe topman Rob van Gelder, oud-bestuursvoorzitter van baggeraar Boskalis, gaat waarschijnlijk ingrijpen om de resultaten te verbeteren.

Van Gelder wond geen doekjes om de prestaties van zijn onderneming. ,,De resultaten vallen ronduit tegen. We zullen de komende maanden de bakens moeten verzetten om Heijmans uit het slop te halen.” Van Gelder trad op 1 juli aan als opvolger van Guus Hoefsloot, die half mei aftrad nadat Heijmans voor de vierde keer in een jaar een winstwaarschuwing had gegeven.

Heijmans meldde donderdag dat in de eerste zes maanden van dit jaar de nettowinst is gedaald van 19 miljoen naar 2 miljoen euro. Als de vastgoedtak zijn winst niet had verbeterd, waren rode cijfers genoteerd. Het bedrijfsresultaat zakte van 31 miljoen naar 13 miljoen euro.

Volgens Rabo Securities gaat Van Gelder in de tweede helft van dit jaar reorganiseren en mogelijk enkele Heijmans-onderdelen afstoten. Het bouwbedrijf, waar meer dan 11.000 mensen werken, maakte donderdag geen concrete plannen bekend. De onderneming verwacht dit jaar haar afspraken met banken te kunnen nakomen, ondanks een afgenomen eigen vermogen en opgelopen schuldenlast.

Bron: ANP

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.