Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Heijmans kiest voor Nederland

Bouwbedrijf Heijmans wil zijn strategie vrijwel volledig op de Nederlandse markt toespitsen. De sterke positie in het Verenigd Koninkrijk wordt gekoesterd, maar in België en Duitsland streeft het concern niet langer naar groei. Het bedrijf richt zich op drie kernactiviteiten: vastgoed, hoogwaardige utiliteitsbouw in combinatie met installatietechniek en infrastructuur. In België en Duitsland heeft het bedrijf alleen oren naar grote en complexe infraprojecten.

De strategische keuze is gemaakt door de nieuwe bestuursvoorzitter Rob van Gelder, voormalige topman van baggeraar Boskalis. Hij heeft het roer bij Heijmans overgenomen van Guus Hoefsloot, die na een aantal winstwaarschuwingen het veld moest ruimen.

Uitzweten
Een van de speerpunten van de nieuwe strategie is het ‘uitzweten’ van deze verliesgevende projecten en het beperken van de schade. Verder wil Van Gelder onder meer de organisatie stroomlijnen en een zware nadruk op risico- en projectmanagement binnen de organisatie. De plannen hiervoor worden in de komende maanden uitgewerkt.

Bron: fd.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.