Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Heijmans ONE genomineerd voor Houtinnovatieprijs

Het verplaatsbare woonhuis voor eenpersoons huishoudens, de Heijmans ONE is genomineerd voor de Houtinnovatieprijs 2014. Naast de Heijmans ONE is ook de opvouwbare sluisdeur van Royal Haskoning DHV in Amersfoort genomineerd.

Casco van massief hout

Heijmans ONE legt op intelligente wijze de verbinding tussen twee vraagstukken: het tekort aan goede tijdelijke huurhuizen en leegstaande gebieden. ONE is een compleet huis dat tijdelijk wordt geplaatst in leegstaande gebieden in de stad. Het voorziet in alle benodigde faciliteiten, zoals een keuken, een badkamer, een ruime woonkamer met vide, een aparte slaapkamer en voordeur met een terras. ONE is dankzij prefabricage snel te realiseren en kan eenvoudig verplaatst worden. Het casco is van massief hout en het huis wekt zijn eigen energie op met pv-panelen. De huurprijs voor de woningen is maximaal 700 euro per maand.

Houtinnovatieprijs 2014

De Houtinnovatieprijs is een initiatief van Centrum Hout en heeft als doel bedrijven instellingen en ontwerpers extra te stimuleren tot de ontwikkeling en het in de markt zetten van innovatieve houttoepassingen in de bouw. De innovatieprijs is een onderdeel van de Houtprijs en wordt dit jaar voor de achtste keer op 7 oktober tijdens de internationale Houtdag in Rotterdam uitgereikt.

Foto: Heijmans

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Eén reactie op “Heijmans ONE genomineerd voor Houtinnovatieprijs

  • van Koll

    huur € 700,00 per maand.
    Het bruto minimumloon is € 1495,00.
    Voor welk huishoudentje is deze mooie ONE bedoeld?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.